Steenslag folie

 Steenslag folie

 Steenslag folie

Recente ontwikkelingen op dit gebied van filmtechnologie betekenen dat steenslag en spanen nu met succes worden verwijderd uit de lak van nieuw aangeschafte voertuigen. Dergelijke voertuigen worden behandeld met een beschermende laag blanke lak, die op zijn beurt de lak beschermt.

Steenslag is bijzonder gevaarlijk voor voertuigen die bestemd zijn voor de openbare weg. Blanke lak dient slechts als schild. Het is vermeldenswaard dat steenslag onder blanke lakken niet zo gevaarlijk is als autofilm. Blanke lakken zijn geschikt om de meest roestige delen van het voertuig te bedekken, te beschermen en, indien correct gebruikt, af te dichten.

Langdurige perioden van lage temperaturen of overstromingen kunnen corrosie veroorzaken. Wanneer de lage temperaturen niet meer voorkomen, wordt het metaal-op-metaal contact aan het oppervlak van het voertuig VERHOOGT en komt de roestvorming weer tevoorschijn. Dit geldt met name voor verroeste plekken in de motorkap, kofferbak en het dak.

Sommige veiligheidsmaatregelen zijn nuttig om te voorkomen dat roest opnieuw verschijnt. Het gebruik van een vaste luchtblazer tussen de metalen oppervlakken voorkomt dat er lucht tussen de oppervlakken lekt. Een andere Preventief Onderhoudsprocedure is natuurlijk regelmatig gepland onderhoud.

De juiste zorg voor auto-onderdelen

Spaar het oppervlak van uw auto met autohoezen. Ze zijn bijzonder nuttig tegen vuil, stof en vervuiling die zich er permanent op kunnen vestigen. Autohoezen zijn gemakkelijk te wassen en aan te brengen. Ze maken het u ook gemakkelijker om het vuil dat op uw auto achterblijft te verwijderen.

Door uw auto regelmatig in de was te zetten, behoudt u zijn glanzende uiterlijk, beschermt u de lak en voorkomt u dat deze vervaagt.

Het regelmatig geplande onderhoud van uw voertuig is belangrijk. Het voorkomt storingen en uw auto van Verminderde inruilwaarde. Het zorgt ook voor een langere levensduur van uw auto.

Het juiste gebruik van ruitensproeiervloeistof

De juiste ruitensproeiervloeistof voor het reinigen en koelen van uw voorruit is zeer efficiënt. Het helpt water en vuil van uw voorruit te verwijderen, waardoor uw zicht helderder wordt. De reinigende werking van de ruitensproeiervloeistof erodeert geleidelijk de vochtuitharding en verwijdert het vuil. Een goede ruitensproeiervloeistof is dus erg belangrijk om uw voorruit lang intact te houden.

Als u denkt dat u geen ruitensproeiervloeistof in uw eigen voertuig mag gebruiken, is het de eerste stap om het probleem op te lossen bij uw plaatselijke voertuigautoriteit. Commerciële ruitensproeiervloeistoffen die niet goed zijn voor de blanke lak en het lakwerk van voertuigen zijn corrosief en kunnen de weersgevoelige blanke lak aantasten die op veel buitenlandse voertuigen wordt aangetroffen. Ze produceren een bijtend effect dat kan leiden tot kuiltjes in de voorruit.

Om uw handen en de lak van de auto te beschermen, wast u na het hanteren van auto-onderdelen uw handen met zeep. De antivries die voor de ruitensproeiervloeistof wordt gebruikt, kan op het oppervlak van de auto terechtkomen. Als het vuil begint te worden, kun je de antivries vervangen door een antivries op waterbasis. Ketels en elektromotoren moeten worden vervangen door niet-corrosieve koelers. De kosten van het onderdeel en de arbeid bedragen ongeveer $ 10.

Als u geen ruitensproeier-antivries heeft, is het belangrijk om de onderdelen van het koelsysteem regelmatig te wassen. Commerciële wasstraten worden aanbevolen om de lak van de auto te beschermen tegen corrosie.

Het koelsysteem onderzoeken

De radiator, slangen, verwarmingskern en andere koelingsonderdelen van de auto moeten worden gepland voor mechanisch en elektrisch onderhoud. De antivries die in de auto wordt gebruikt, moet ook worden geïnspecteerd en indien nodig worden vervangen. Het inspecteren van de accu en riemen is ook belangrijk om de conditie van de auto te behouden.

Het controleren van ruitenwissers en banden wordt ook geadviseerd als onderdeel van de autoverzorging. Ruitenwissers kunnen, wanneer ze slecht worden gedraaid, de lak beschadigen. De banden in goede staat genieten geen goede kilometerstand. Daarom moet men de banden minstens één keer in de zes maanden verwisselen.

Bij Carcare hoort ook het op tijd inspecteren van de motor en het verversen van olie en filters. Net als de auto zelf, moet het voertuig worden onderhouden volgens de richtlijnen van de fabrikant.

Tips voor het controleren van autoverzorging

Bij de autozorg gaat het om de veiligheid, de bedrijfskosten en het uiterlijk van de auto. Om een ​​juiste autodealer te vinden, doe je onderzoek en kies je een competente en meegaande garage. Als u met uw autodealer praat, krijgt u veel informatie.